"George Michael wordt begraven in Londen, naast zijn moeder"

Popzanger George Michael wordt binnenkort begraven, naast zijn moeder. Nu zijn doodsoorzaak bekend is, en zijn lichaam is vrijgegeven, kan Michaels familie eindelijk zijn uitvaart beginnen regelen. De begrafenis zou doorgaan in het laatste weekend van maart, wanneer in Groot-Brittannië Moederdag wordt gevierd, weet onder meer Sunday People.

George Michaels moeder Lesley ligt al bijna 20 jaar begraven op Highgate Cemetery in het noorden van Londen. Quasi meteen na het overlijden van zijn moeder kocht Michael het stukje grond vlak naast haar graf, om daar later zijn laatste rustplaats te kunnen krijgen. Sunday People heeft nu foto's in handen gekregen van het fel opgeknapte lapje grond.

"Lesley betekende de wereld voor George, dus het is logisch dat ze ook na hun dood opnieuw herenigd worden", zo staat te lezen in Sunday People. Michael zou immers begraven worden in het laatste weekend van maart. Die datum verwijst - net als de locatie - naar zijn moeder, want in Groot-Brittannië wordt dan Moederdag gevierd.

Meer details over de afscheidsplechtigheid zijn nog niet bekend. Het kerkhof onthoudt zich voorlopig ook van alle commentaar. "Wie belt voor informatie over George Michael: sorry, daarover hebben we niets te zeggen", klinkt het op hun antwoordapparaat. 

Vorige week werd ruim twee maanden na Michaels dood op Kerstmis zijn doodsoorzaak bepaald. De zanger is een natuurlijke dood gestorven, zo bleek na een lijkschouwing.