Havenhuis krijgt 10.000 Urban Trail-deelnemers over de vloer

Ruim 10.000 mensen hebben vandaag deelgenomen aan de vijfde editie van de Antwerp Urban Trail, een loopevenement langs of zelfs door historische gebouwen, parken en unieke locaties in de Scheldestad. Grootste nieuwkomer dit jaar was het Havenhuis. Het 10 kilometer lange parcours werd voor het eerst ook opengesteld voor een 1.000-tal wandelaars.
Het Havenhuis was de belangrijkste nieuwkomer in het parcours.

De deelnemers startten tussen 9.00 uur en 12.00 uur in verschillende golven met een interval van twintig minuten, zodat ze op de soms smalle passages niet dienden aan te schuiven. Het parcours werd van 8.30 uur tot 14.30 uur verkeersvrij gehouden door de politie.

De lopers en wandelaars doorkruisten onder meer de redactieruimte van de regionale tv-zender ATV, café Pelikaan, 't Schoon Verdiep van het stadhuis, jeugdherberg Pulcinella, het Felix Pakhuis, Studio Herman Teirlinck en de Holiday Inn. Dé toplocatie was echter het Havenhuis. Alle deelnemers werden aan de finish getrakteerd op een ontbijt.

"Alles is vlot verlopen. Er werd geen enkel ernstig letsel vastgesteld en ik heb vooral veel blije gezichten gezien op deze eerste lentedag", zei Greg Broekmans van organisator Golazo Sports.

Onder de deelnemers waren er ook bekende koppen als komiek Geert Hoste, sportjournalist Filip Joos en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. Die laatste legde zelfs drie rondjes af, dus 30 kilometer in totaal, als voorbereiding op de Antwerp 10 Miles &  Marathon van volgende maand.

De deelnemers konden ook dit jaar Plan België ondersteunen door 5 euro extra te doneren bij de inschrijving. Er werd zo meer dan 7.000 euro ingezameld.

Ook dit jaar werd er door het "Schoon Verdiep" gelopen (foto: Pascale Loveniers via Twitter).