HBO maakt minireeks over verkiezingsstrijd Clinton-Trump

HBO giet de verkiezingsstrijd tussen Donald Trump en Hillary Clinton in een miniserie. Dat heeft de Amerikaanse betaalzender en fictieproducent zelf bekendgemaakt. Wie de twee politici zal vertolken, is nog niet bekend, maar er circuleren al enkele namen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De reeks wordt gebaseerd op het derde "Game Change"-boek, over de voorbije verkiezingscampagne. Het eerste boek in die reeks, over de strijd tussen John McCain en Barack Obama, werd in 2012 al verfilmd. Nu ziet HBO in de strijd tussen Clinton en Trump meteen voer voor een reeks met verschillende afleveringen. De regie is in handen van Jay Roach, die samen met Tom Hanks de reeks ook producet.

Wie in de huid kruipt van Trump en Clinton is nog niet bekend. Namen die momenteel circuleren zijn Alec Baldwin en Meryl Streep. Baldwin parodieert de Amerikaanse president voor het programma "Saturday Night Live" en zijn imitatie wordt door critici en publiek fel gesmaakt. Vraag is of Baldwin als Trump in een fictiereeks geloofwaardig genoeg kan overkomen.

Meryl Streep (zie foto) zou fysiek dan weer kunnen doorgaan voor Clinton. Bovendien is er een minivete aan de gang tussen de actrice en Trump, die haar onlangs nog "een overroepen actrice" noemde. Op sociale media wordt alvast gehoopt dat Streep wordt gecast.

Wanneer de HBO-serie er komt, is nog niet duidelijk. Het scenario voor de reeks kan pas geschreven worden als het boek waarop de reeks gebaseerd wordt, klaar is. Een naam voor de serie is er ook nog niet.