Is dit Scarlett Johansson of Ivanka Trump?

Actrice Scarlett Johansson heeft zich voor het veelbekeken programma "Saturday Night Live" aan een opvallende imitatie gewaagd. Ze kroop in de huid van presidentsdochter Ivanka Trump. En het moet gezegd: de gelijkenis is treffend.

Gastpresentator Johansson imiteerde een Ivanka Trump in een reclamefilmpje voor een parfum uit Trumps eigen lijn. Met haar lange blonde pruik is de gelijkenis tussen beiden bijzonder opvallend.

In het filmpje schrijdt Johansson als Trump door een zaal en laat ze alle hoofden keren. De stem in het filmpje beschrijft haar als "knap en machtig" en "feministe, advocate en boegbeeld voor vrouwen. Als ze Titanic kijkt, dan denkt ze dat ze Rose (het hoofdpersonage, nvdr) is, maar nee meisje, je bent Billy Zane (Rose's verloofde Cal die in "Titanic" op een zijspoor belandt, nadat Jack ervan doorgaat met Rose, nvdr)." Het filmpje besluit met de woorden: "dé geur voor de vrouw die dit allemaal zou kunnen stoppen, maar het niet zal doen".

"Saturday Night Live" is een van de langst lopende programma's op de Amerikaanse televisie. De show wordt al sinds 1975 uitgezonden en wordt druk bekeken. Filmpjes met imitaties van bekende Amerikanen gaan vaak een tweede leven leiden op het internet. Zo oogste acteur Alec Baldwin veel lof voor zijn opvallend goede imitatie van president Trump.