Tiende editie Museum Night Fever lokt 16.500 bezoekers

De tiende editie van Museum Night Fever in Brussel heeft gisterenavond 16.500 bezoekers gelokt. Dat melden de organisatoren. Onder de bezoekers ook koning Filip en zijn drie jongste kinderen: zij gingen een kijkje nemen in het spoormuseum Train World in Schaarbeek.
Koning Filip trok met zijn drie jongste kinderen naar Train World in Schaarbeek

Gisterenavond stelden 23 Brusselse musea van 19 uur 's avonds tot 1 uur 's morgens de deuren gratis open voor het publiek. De organisatie telde 16.500 unieke bezoekers. Velen van hen hebben verschillende musea bezocht: in totaal kregen de deelnemende musea 61.000 mensen over de vloer.

De grote musea kregen de meeste bezoekers over de vloer: BELvue telde er 9.800, BOZAR 9.500. Drie vierden van de bezoekers was jonger dan 35.

Koninklijk bezoek

Ook koning Filip en zijn drie jongste kinderen - prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore - gingen de sfeer opsnuiven. Het koninklijke gezin heeft gisterenavond een bezoek gebracht aan het spoormuseum Train World in Schaarbeek. Ze genoten er onder meer van een circusspektakel.

"Het was geen officieel bezoek, maar een familie-uitstap van de koning", aldus het paleis. Koning Filip was aanwezig bij de opening van het spoormuseum in september 2015, en wilde het museum daarom ook aan zijn kinderen laten zien.