Wouter Beke: "Minister Van Overtveldt, hoe zit het met uw nieuwe methodologie?"

CD&V-voorzitter Wouter Beke wacht nog op nieuwe cijfers van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) voor er begonnen kan worden aan de begrotingscontrole. Van Overtveldt beloofde een halfjaar geleden een betere methodologie voor het maken van de ramingen, maar daar heeft Beke nog niets van gehoord, zo zegt hij.
CD&V-voorzitter Wouter Beke (archieffoto).

De regering moet 313 miljoen euro vinden om de begroting op het juiste spoor te houden, maar dan moet de buffer van 739 miljoen worden aangesproken die bij de vorige begrotingscontrole was gemaakt voor fouten in de berekeningen.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt beloofde toen betere cijfers, maar die heeft CD&V nog niet gezien, zo zei Beke aan de nieuwsredactie.

"Een half jaar geleden heeft mijnheer Van Overtveldt gezegd, nadat zijn ramingen opnieuw niet klopten, 'Kijk, dat is niet mijn probleem, eigenlijk is het omdat er een fout in de methodologie en de berekeningen zit, en ik wil een veiligheidsmarge inbouwen, en intussen zal ik zorgen voor een nieuwe methodologie'", zo zei Beke. "En dus is onze vraag heel eenvoudig, hoe zit het vandaag, na zes maanden, met uw nieuwe methodologie, mijnheer de minister? Ik heb er nog niets van gehoord."