Zangeres Joni Sledge van Sister Sledge overleden

Joni Sledge van Sister Sledge, de popgroep bekend van de hit "We are family" uit 1979, is vrijdag op 60-jarige leeftijd overleden. Haar familie maakte het nieuws bekend op de Facebookpagina van de groep.
2011 AP
Joni Sledge (links) met haar zussen Kim en Kathy in 2011.

"Gisteren werd onze familie getroffen door een verdoofd gevoel", klinkt het op Facebook. "Met droefheid informeren we jullie dat onze lieve zus, moeder, tante en nicht Joni gisteren is overleden."

Joni Sledge was de tweede oudste van de vier zussen van de groep. Volgens het tijdschrift Ebony werd ze teruggevonden in haar huis in Phoenix, en is de doodsoorzaak nog niet bekend. Volgens de krant New York Daily News was de zangeres niet ziek.

De hit "We are family" ging meer dan een miljoen keer over de toonbank, en werd genomineerd voor een Grammy. Andere hits waren "Lost in music" en "He's the greatest dancer". Sister Sledge werd opgericht in 1971.