Zeker 30 doden bij verschuiving van stort in Ethiopië

Bij een grootschalige verschuiving van afval op een stort in Ethiopië zijn zeker 30 doden gevallen. Met graafmachines wordt nog gezocht naar vermisten. Het stort is het grootste van de hoofdstad Addis Abeba, een stad van 4 miljoen inwoners.
AFP or licensors

Volgens een woordvoerster van de stad vielen de meeste slachtoffers onder mensen die op zoek waren in het afval naar bruikbare of kostbare dingen. Sommigen wonen ook op het stort.

Een deel van de flank van het stort ging aan het schuiven en sleurde geïmproviseerde woningen mee. De verschuiving van afval bedolf ook een sloppenwijk die naast het stort ligt.

Met graafmachines wordt nu nog gezocht naar overlevenden. "We verwachten dat het aantal slachtoffers nog zal toenemen", zegt de woordvoerster. "Het afval verplaatste zich over een relatief grote zone." De stad laat nog weten dat er gewerkt wordt aan een nieuw stort.

AFP or licensors
AFP or licensors