Amerikaanse Republikein onder vuur na steun aan Geert Wilders

De Amerikaanse Republikein Steve King ligt in eigen land onder vuur nadat hij op Twitter openlijk de Nederlandse politicus Geert Wilders had gesteund. "Het Congreslid ziet duidelijk niet alle kinderen als onze kinderen. Pijnlijk."

In de bewuste tweet verwees Steve King naar het Amerikaanse staatsburgerschap door geboorte. Alle baby's die nu in Amerika worden geboren krijgen namelijk automatisch de Amerikaanse nationaliteit, ook al verblijven hun ouders illegaal in het land. Het is een maatregel waar het congreslid uit Iowa al langer tegen gekant is.

"Wilders begrijpt dat onze cultuur en demografie het beste is", zo tweette de man. "We kunnen onze beschaving niet herstellen met baby's van een ander." 

De bewuste boodschap werd duchtig geretweet, onder andere door David Duke, de voormalige voorman van de Ku Klux Klan. "Moge God Steve King zegenen", stuurde hij daarna nog de wereld in.

Maar het merendeel van de duizenden reacties zijn behoorlijk negatief. "Verwijder je account", vroegen sommigen. "Het Congreslid ziet duidelijk niet alle kinderen als onze kinderen. Pijnlijk en ironisch, zeker op deze Joodse feestdag Purim", tweette Chelsea Clinton, dochter van Bill en Hillary Clinton.

Volgens Amerikaanse media staat Steve King bekend om zijn "bijna openlijke racistische opmerkingen". 

Meest gelezen