Er rijden weer treinen tussen Gent en Antwerpen

Sinds 12.20 uur kunnen er opnieuw treinen rijden tussen Sint-Niklaas en Antwerpen-Berchem. Het treinverkeer was een hele tijd onderbroken door een ongeval net voorbij Beveren vanmorgen, maar beide sporen zijn kort na de middag opnieuw vrijgegeven. Een duizendtal passagiers zat een uur vast op de trein die bij het ongeval betrokken was.

Het begon met een personenongeval in Beveren-Waas, rond half 8 vanmorgen, op de lijn Oostende-Antwerpen. Beide sporen op de drukke as werden afgesloten. Op de betrokken trein zaten honderden reizigers vast, rond half 9 kon worden begonnen met de evacuatie. Die was rond 10 uur zo goed als afgerond. De passagiers zijn met de bus naar Antwerpen-Berchem overgebracht.

"Het heeft een tweetal uur geduurd vooraleer we van de trein konden. We mochten aanschuiven naar een treindeur die openstond, en waar de brandweer een trapje had geplaatst", zei een reizigster.

"We zijn zeer goed begeleid door de mensen van de NMBS", zei een andere passagier. "We krijgen water en drinken, het is in orde."

Gevolgvertragingen blijven mogelijk

De lijn blijft Sint-Niklaas - Antwerpen-Berchem, een erg drukke as in de ochtendspits, bleef onderbroken tot voorbij de middag. De NMBS waarschuwt wel gevolgvertragingen en eventueel nog treinen die worden geschrapt. Reizigers checken dus best nog de website en andere online media. De NMBS verwacht dat alles tegen vanavond weer normaal zal verlopen.

De NMBS en Infrabel legden vervangbussen in tussen Sint-Niklaas en Berchem om de getroffen reizigers verder te helpen. Passagiers die van Gent naar Antwerpen wilden, konden zich ook behelpen met alternatieve routes, bijvoorbeeld via Brussel. Reizigers uit Gent konden wel tot Sint-Niklaas raken.

Meest gelezen