Erdogan stapt naar Europees Mensenrechtenhof: "Nederland moet rekenschap afleggen"

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg stappen, na de diplomatieke rel met Nederland afgelopen weekend. "Nederland zal rekenschap moeten afleggen."

Turkije zal alle mogelijke diplomatieke sancties aanwenden om Nederland van repliek te dienen, kondigde Erdogan aan. Ankara en Den Haag hebben slaande ruzie, nadat Nederland twee Turkse ministers afgelopen weekend de toegang tot het land had ontzegd.

De Turkse excellenties kwamen campagne voeren voor het Turkse referendum in april, maar dat kon voor premier Mark Rutte niet door de beugel.

Het referendum gaat over een ingrijpende aanpassing van de Turkse grondwet. De macht van de president zou daardoor gevoelig worden uitgebreid.

Meest gelezen