Honderden vluchten in Berlijn geannuleerd door staking grondpersoneel

Door de staking van het grondpersoneel worden vandaag bijna alle vluchten vanaf de luchthavens Schönefeld en Tegel in Berlijn geannuleerd. Vliegen van en naar de twee vliegvelden zal daardoor bijna onmogelijk zijn. De actie zou normaal gezien tot morgenochtend duren, maar is intussen al verlengd tot woensdagochtend.

Het gaat om 194 vluchten bij Schönefeld en 448 vluchten bij Tegel. De staking volgt op de acties van vrijdag, toen ongeveer zevenhonderd vluchten werden geannuleerd. Daar hadden tienduizenden passagiers last van. Het personeel eist een grotere loonsverhoging dan de werkgevers bieden.

De acties op de luchthavens Tegel en Schönefeld duren van vandaag 4 uur tot woensdag 5 uur. De stakingen treffen vooral vluchten van Lufthansa, Air Berlin, EasyJet en Ryanair.

Ook op Brussels Airport zijn er vandaag geen vertrekkende of aankomende vluchten naar of vanuit Berlijn. 

Meest gelezen