Ingenieur moet Belgische bedrijven langs Brexit en Trump navigeren

Met Bernard Gilliot wordt een ingenieur voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). De topman van Tractebel krijgt de komende drie jaar enkele belangrijke dossiers op zijn bord: de mobiliteitsknoop en de gevolgen voor ons land van de brexit en het beleid van Donald Trump.

Bernard Gilliot is vanaf vandaag de nieuwe voorzitter van het VBO, de belangrijkste werkgeversorganisatie van het land. Hij volgt Michèle Sioen op, de topvrouw van het gelijknamige textielbedrijf die de voorbije drie jaar aan het roer stond bij het VBO.

Als voorzitter van het VBO wordt Gilliot meteen ook voorzitter van de Groep van Tien, het topoverlegorgaan waar werkgevers en vakbonden onderhandelen over belangrijke sociale dossiers. In die functie moet hij het tweejaarlijkse interprofessioneel overleg in goede banen leiden.

Gilliot beantwoordt aan het juiste profiel dat het VBO zocht, vertelt gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans. "We zochten iemand met ervaring in twee belangrijke dossiers voor het VBO: internationale handel en de investeringen in mobiliteit die de komende jaren op ons afkomen. Dat heeft hij in de vingers".

Meest gelezen