James Hewitt: "Nee, ik ben niet de vader van prins Harry"

Tijdens haar huwelijk met de Britse prins Charles werd gezegd dat prinses Diana verschillende affaires had. Charles had Camilla Parker Bowles, Diana zou onder anderen samen geweest zijn met legerofficier James Hewitt. Twintig jaar na haar dood wist "Saturday night" hem te strikken voor een interview en kwam opnieuw de vraag der vragen die op menig royaltylippen ligt: "Bent u de biologische vader van prins Harry?" Hewitt is duidelijk. "Nee", is zijn kordate antwoord.
vide
Samengestelde foto.

Al járen wordt er in tabloids gespeculeerd over de vader van prins Harry. Dat Harry een rosse haarkleur heeft en prins Charles niet, zwengelde de geruchten alleen maar aan. James Hewitt, toevallig roodharig met sproeten en vaak een blos op de wangen wegens verlegen, leek voor de hand liggend. De fysieke gelijkenissen waren er gewoon.

Maar de voormalige legerofficier maakt nogmaals een einde aan de speculaties: "Nee, ik ben niet de vader." Hewitt blijft nuchter bij de hele zaak: "Het deed/doet kranten verkopen. Het was wellicht vervelender voor hem (Harry, red.) dan voor mij, de arme kerel." 14 jaar geleden legde Hewitt in de Sunday Mirror al uit dat hij Diana leerde kennen toen Harry al peuter was. Harry werd geboren op 15 september 1984, Hewitt sprak met Diana voor het eerst in de zomer van 1986.

Hewitt doet in het gesprek met "Saterday night" wel een boekje open over de affaire met Diana. "Ineens krijg je niet genoeg van elkaar", spreekt hij openhartig. Hewitt benadrukt dat ze als koppel -ze gingen 5 jaar met elkaar om- een vrij alledaags leven leidden. "We wandelden op het strand en kookten samen." Aan de liefde kwam abrupt een einde toen Hewitt werd opgeroepen om te vechten in de Golfoorlog.

Prins Charles en een jonge James Hewitt:

vide

Een jonge en piepjonge Harry:

AP2007

Op 31 augustus zal het exact 20 jaar geleden zijn dat Diana, de prinses van Wales, verongelukte in een tunnel in Parijs. Diana werd op dat moment achternagezeten door paparazzi.

In aanloop naar de verjaardag van die tragedie zijn al verschillende mensen uit haar entourage geïnterviewd geweest, onder anderen Paul Burrell, haar voormalige butler, en haar lijfwacht Ken Wharfe.

Prins William, Diana's oudste zoon, brengt eind deze maand samen met zijn vrouw Kate Middleton een officieel bezoek aan Parijs. Wellicht zal hij daar de dood van zijn moeder herdenken.

Meest gelezen