Laatste horde voor brexit genomen: Ook Hogerhuis zet licht op groen

Na het Britse Lagerhuis heeft nu ook het Hogerhuis ermee ingestemd om artikel 50 in te roepen. Dat betekent dat de brexit in gang kan worden gezet.
AFP or licensors

De laatste horde voor premier May is genomen. De twee kamers van het Britse parlement hebben de historische brexitwet goedgekeurd.

Bij het parlementaire pingpongspel van de voorbije weken lag vooral het Hogerhuis dwars. Het wilde de rechten van de EU-burgers verzekeren én het parlement de laatste stem geven over het akkoord dat moet worden onderhandeld.

Maar vanavond veegde het Lagerhuis die twee amendementen zoals verwacht van tafel, telkens met een grote meerderheid. Toen was ook de veer gebroken bij de oppositie tijdens het allerlaatste debat in het Hogerhuis. Alleen de liberaaldemocraten bleven zich verzetten.

Meest gelezen