McCain wil bewijzen van Trump na beschuldigingen over "afluisterpraktijken Obama"

De Republikeinse senator John McCain eist bewijzen van president Donald Trump voor de beschuldigingen dat zijn voorganger Barack Obama hem voor de verkiezingen liet afluisteren. Zo niet moet Trump de beschuldigingen intrekken, zei McCain in een interview met CNN.

Begin deze maand beweerde Trump in een reeks tweets dat zijn voorganger Barack Obama hem heeft laten afluisteren in zijn kantoor in New York tijdens de verkiezingscampagne. "Verschrikkelijk! Net ontdekt dat Obama mijn telefoon heeft afgetapt in de Trump Tower vlak voor de overwinning. Niks gevonden. Dit is McCarthyisme!" Trump zei niet waar de informatie vandaan kwam.

Dat laatste is niet oké, vindt partijgenoot McCain. "President Trump moet de Amerikaanse bevolking, en niet enkel de inlichtingendiensten, bewijzen voorleggen dat zijn voorganger schuldig was aan het breken van de wet", zo zegt hij. Zo niet moet hij de beschuldigingen intrekken. "Want als president Obama de wet overtrad, dan hebben we een serieus probleem."

De man ziet naar eigen zeggen wel geen reden om aan te nemen dat de beschuldigingen waar zijn. "Maar ik denk ook dat de president dit in een minuut kan opklaren. Het enige wat hij moet doen is de telefoon opnemen, de directeurs van de CIA en de nationale veiligheidsdienst bellen en vragen wat er gebeurd is."

Meest gelezen