Merkel stelt bezoek aan Trump uit door winterstorm

Het bezoek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan de Amerikaanse president Donald Trump, dat normaal dinsdag moest doorgaan, wordt uitgesteld naar vrijdag. Dat meldt het Witte Huis. De voorspelde sneeuwstorm in het oosten van de VS strooit roet in het eten.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Volgens Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer werd in overleg met het kabinet van Merkel beslist om de ontmoeting uit te stellen naar vrijdag. De kanselier stond op het punt om te vertrekken naar Washington, voor een eerste face-to-face gesprek met de Amerikaanse president.

Het oosten van de VS wordt naar alle waarschijnlijkheid komende nacht getroffen door een late winterstorm, met hevige sneeuwval en windstoten. Het vliegverkeer in de regio zou daardoor ernstig verstoord worden.

Meest gelezen