MNM en Ketnet steunen de Nationale Pyjamadag

MNM en Ketnet steunen de Nationale Pyamadag op 17 maart. Samen met de vzw Bednet roepen ze alle leerlingen van de lagere en de middelbare scholen in Vlaanderen op om die dag in een pyjama naar school gaan, als teken van solidariteit met langdurig zieke kinderen die niet naar school kunnen.

MNM en Ketnet besteden deze week heel wat aandacht aan de Nationale Pyjamadag op 17 maart. Van maandag tot donderdag roept Ketnet kinderen op om een foto door te sturen van de pyjama-outfit waarmee ze vrijdag naar school gaan.

Vrijdag 17 maart presenteert Ketnetwrapper Sarah Mouhamou de wrap samen met een Bednetter op afstand. En ze nodigt een klas, die meedeed aan de pyjamadag en een Bednetter als klasgenoot hebben, uit voor een heuse "pyjamaparty".

"We verlenen met heel veel plezier steun aan de Nationale Pyjamadag. Bij Ketnet vinden we het heel belangrijk dat kinderen een stem krijgen. Het is voor scholen en voor ons de perfecte manier om op een luchtige manier een moeilijk thema bespreekbaar te maken", zegt Maarten Janssen van Ketnet.

Van de Veire in pyjama in Hasselt

"De grote Peter Van de Veire ochtendshow" van MNM gaat op 17 maart door in het Virga Jessecollege in Hasselt. Peter Van de Veire en Julie Van den Steen zenden uit vanuit de school van Bednetter Catharina, die strijdt tegen ALS.

"MNM maakt graag radio tussen de luisteraars. Ook dit jaar maken Peter en Julie de ochtendshow live in een klas. Dat geeft alle luisteraars in Vlaanderen de kans om te ontdekken hoe Bednet werkt en welke mogelijkheden het biedt voor langdurig zieke leerlingen en jongeren", aldus Rino Ver Eecke van MNM.

Bednet biedt synchroon internetonderwijs (SIO) aan langdurig of chronisch zieke kinderen in het kleuter-, lager en secundair onderwijs.

Meest gelezen