Onderonsje met de mol jaagt hartslag de hoogte in

De ontknoping van "De mol" komt steeds dichterbij. Nog drie kandidaten en een saboteur blijven over na een aflevering waarin er niet alleen moest worden gedoken, maar ook... geslapen. Het ene lukte vreemd genoeg vlotter dan het andere. Spoiler alert!

Met zijn vijven zijn ze nog, en één van hen is een saboteur. Davey, Robin, Sam, Eline en Annelies werden wakker op een paradijselijke plaats, maar de luxe duurde niet lang. Hun bagage bleek op de bodem van de zee te liggen. De opdracht bestond erin die zelf op te vissen.

De een slaagde daar al beter in dan de andere. Binnen in de luchtbal waar de zakken verborgen lagen, kreeg Annelies een paniekaanval die indruk maakte op de groep én kostbare tijd kostte. Uiteindelijk slaagden ze er toch allemaal in om de opdracht tot een goed einde te brengen, maar voor Annelies was het wel "de meest bewogen dag van haar leven".

Hoeveel jaar sliep Doornroosje voor ze wakker werd gekust door de prins? Een heel moeilijke vraag lijkt het niet, maar het wordt als iets moeilijker als je hem moet beantwoorden met je hartslag, zoals de volgende opdracht luidde. Voor het juiste antwoord -100- moesten de kandidaten hun hartslag dus zo dicht mogelijk in de buurt krijgen.

Er volgden nog drie andere vragen, maar echt spannend werd het pas in een volgende ronde. Toen werden alle kandidaten apart in een kamer gezet voor een "hartslagduel" met... de mol. Zenuwslopend blijkbaar, want na het "intieme moment" met een mol die ze niet konden zien, maar wel even konden voelen, was al het geld dat de kandidaten individueel hadden bijeengesprokkeld, verdwenen.

Vóór de eliminatie moest er ook nog gewerkt -of liever: geslapen- worden. Maar hoe moe iedereen ook was, in opdracht in slaap vallen is blijkbaar niet zo simpel. Alleen Davey slaagde erin, en dat was er een te weinig om de opdracht tot een goed einde te brengen. 

Na een voor de meesten slapeloze nacht, volgde de eliminatie. De jongste kandidaat, Sam, werd naar huis gestuurd. Heel verrast was hij niet. "Ik was heel verward op het einde."

Meest gelezen