Ruim 20.000 bezoekers op openingsweekend De Krook

In Gent werden afgelopen weekend 20.623 bezoekers geteld op het openingsweekend van De Krook, de nieuwe Gentse stadsbibliotheek waar ook de Gentse Universiteit en imec onderdak kregen. Dat meldt de Gentse schepen van Cultuur Annelies Storms (SP.A).
foto © Karin Borghouts

Op vrijdavond ontving De Krook 3.300 bezoekers, op zaterdag 8.750 en op zondag 8.573. Er waren bijna constant tussen 1.200 en 1.700 mensen in het gebouw en daardoor waren er op enkele piekmomenten wachttijden variërend van 10 tot 30 minuten.

"Het personeel merkte ook op dat heel wat bezoekers enkele dagen op rij terug kwamen", zegt Cultuurschepen Storms. "Er waren geen incidenten, behalve een valincident aan de buitentrap en een vals brandalarm op zondagmiddag waardoor het gebouw gedurende 35 minuten vrijgemaakt moest worden voor een controle door de brandweer."

Tijdens het openingsweekend konden bezoekers kennismaken met de werking van de Gentse Universiteit, de technologie van imec en de bibliotheekwerking voor de toekomst.

"Dit weekend hebben de bezoekers een ziel aan het gebouw gegeven. Er zit hier een enorm gedreven team van honderden mensen klaar om een sterke publiekswerking uit te bouwen en ik ben ontzettend trots dat we de toon nu al gezet hebben. Door de krachten van de bibliotheek, imec en de Universiteit Gent te bundelen hebben we dit wauw-effect kunnen bereiken. De Krook is van en voor iedereen."

Een afscheidsfeest vrijdagavond in de oude stadsbibliotheek, lokte ook nog eens 2.500 feestvierders.

Meest gelezen