Sammy Mahdi nieuwe voorzitter Jong CD&V: "Onze generatie moet vertrouwen herstellen"

Brusselaar Sammy Mahdi (28) wordt de nieuwe voorzitter van Jong CD&V. Mahdi is politicoloog, voorzitter van CD&V Sint-Jans-Molenbeek en schrijft columns voor "De Morgen". "Het vertrouwen herstellen in de politiek, het zal afhangen van onze generatie. We gaan het niet cadeau krijgen, maar geloof me: we dringen ons wel op", schrijft hij op zijn Facebookaccount.

Mahdi (28) is een politicoloog, parlementair medewerker van Vlaams parlementslid Joris Poschet (CD&V) en columnist bij De Morgen. "Zonet verkozen tot voorzitter van @JONGCDENV. Damn, nu bekomen, feesten en knallen!!! ", klonk zijn eerste reactie op Twitter. Via diezelfde weg werd hij ook meteen gefeliciteerd door CD&V-voorzitter Wouter Beke.

Sammy Mahdi haalde het in de race om het voorzitterschap van Jong CD&V van kandidate Evi Degheldere uit Wuustwezel. De voorbije twee jaar was Wim Soons de jongerenvoorzitter van de partij.

Meest gelezen