Arbeiders Volvo Trucks staken tegen hoge werkdruk

Bij Volvo Trucks in Oostakker ligt de band stil. De arbeiders staken tegen uit protest tegen de hoge werkdruk in de fabriek in de Gentse Kanaalzone. Gisteren hebben vakbonden en directie 15 uur onderhandeld, zonder resultaat. Vandaag zitten ze weer samen met een sociaal bemiddelaar, maar voorlopig hebben ze geen akkoord.
Het is niet duidelijk of de staking algemeen is.

Bij de vakbonden is te horen dat het moeilijke onderhandelingen zijn. De delegaties die gisteren in het verzoeningsbureau zaten, zullen ook vandaag niet naar de stakersposten gaan. Het ongenoegen zit diep. Vorige week werd een voorstel van de directie nog met 86% verworpen.

De acties vinden plaats bij Volvo Group Belgium in Oostakker, waar ruim 3.000 mensen in de fabriek werken en nog eens ruim 1.000 mensen in een logistieke afdeling."De productie ligt stil, de poorten zijn dicht. De bedienden werken wél", zag VRT-radioverslaggever Peter Decroubele vanochtend vroeg. 

Het stakende personeel vindt de werkdruk te hoog en zegt dat ze hun vakantiedagen niet altijd kunnen opnemen. Bovendien vinden ze het materieel waarmee ze moeten werken, verouderd. De vakbonden hebben aangekondigd dat ze blijven staken tot er een voorstel is waar hun achterban achter kan staan. 

Stijn De Groote staat bij de fabriekspoort

Reportage uit het middagjournaal

Meest gelezen