Bekende advocaat aangehouden in onderzoek ontsnappingspoging Franse drugsbaron

In Brussel is advocaat Oliver Martins door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij werd in de loop van de dag opgepakt, omdat hij mogelijk betrokken zou zijn bij de ontsnappingspoging van de Franse drugsbaron Mohamed Benabdelhak uit de gevangenis van Sint-Gillis in 2014.

In de woning en op het kantoor van Oliver Martins, advocaat bij de Franstalige Balie in Brussel, hebben vanmorgen huiszoekingen plaatsgevonden. De advocaat werd daarbij van zijn vrijheid beroofd, zo deelt het Brusselse parket mee.

De huiszoekingen passen in het onderzoek naar de ontsnappingspoging van de Franse drugsbaron Mohamed Benabdelhak uit de gevangenis van Sint-Gillis op 13 april 2014.
Zwaargewapende mannen probeerden toen om de gevangenis te bestormen. Ze beschoten daarbij de gevangenispoort. De mannen wilden de Franse drugsbaron bevrijden, maar dat mislukte.

Sinds de ontsnappingspoging werd door de openbare aanklager van de federale gerechtelijke politie van Brussel een onderzoek gevoerd naar de omstandigheden van de ontsnappingspogingen. Op basis van verschillende elementen werd er overgegaan tot huiszoekingen, waarbij advocaat Martins werd opgepakt. In de loop van de dag werd hij verhoord. De onderzoeksrechter heeft beslist om Martins aan te houden. Hij wordt in verdenking gesteld voor lidmaatschap van een criminele organisatie. Dat meldt het parket van Brussel. De raadkamer beslist vermoedelijk over enkele dagen over een voorlopige hechtenis. 

Het Brusselse parket kan nog niet ingaan op de inhoud van de "verschillende elementen" om het lopende onderzoek niet te schaden en omwille van de principes van het geheim van het onderzoek en het vermoeden van onschuld.

Meest gelezen