Belgische film "King of the Belgians" gelauwerd in de VS

De Belgische film "King of the Belgians" van Peter Brosens en Jessica Woodworth met onder anderen Peter Van den Begin heeft op het Cinequest Flim Festival in Californië de "Global vision award" in de wacht gesleept. Het is al de derde internationale onderscheiding voor de film.

De Belgische film "King of the Belgians" is bijzonder goed onthaald op de 27e editie van het Cinequest Film Festival in Californië in de VS. Cinequest is een belangrijk festival in San Jose en het event concentreert zich op nieuwe en opkomende talenten.

"King of the Belgians" won de "Global vision award" in de nevensectie "Global landscapes". De Belgische film nam het in die nevensectie op tegen vierentwintig andere internationale producties.

De film van Jessica Woodworth en Peter Brosens ging vorig jaar in première op het Filmfestival van Venetië en werd de voorbije maanden geselecteerd op meer dan twintig internationale festivals. De komende maanden staan nog twintig festivalafspraken op het programma.

De "Global vision award" in Californië is al de derde internationale onderscheiding voor "King of the Belgians". Eerder werd de film gelauwerd met de SACD Audiovisual Award en de KNF award in Rotterdam.

Meest gelezen