Consortium 12-12 lanceert oproep voor hongersnood in Hoorn van Afrika

Consortium 12-12 lanceert een oproep ten voordele van de slachtoffers van hongersnood in Zuid-Soedan en dreigende hongersnood in Somalië, Jemen en Nigeria. In die landen, in de Hoorn van Afrika, worden 20 miljoen mensen bedreigd met zware ondervoeding. Volgens de Verenigde Naties is dit de ergste humanitaire crisis sinds 1945.
Albert Gonzalez Farran - AFP

De hongersnood in de Hoorn van Afrika wordt veroorzaakt door gewapende conflicten, klimaatfactoren en extreme armoede. De leden van het consortium, dat zijn Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Plan België en UNICEF België, zijn aanwezig in de landen en doen al het mogelijke om de bevolking te helpen.

"Zo'n ramp hebben we nog niet eerder meegemaakt", zegt Erik Todts namens het Consortium. "Met 20 miljoen mensen die lijden aan ernstige ondervoeding, waaronder 1,4 miljoen kinderen die met de dood bedreigd zijn, is het tijd dat we actie ondernemen om erger te voorkomen. Wij nodigen iedereen uit om vanaf vandaag de oproep "Hongersnood, 12-12", te steunen, en op die manier zo veel mogelijk mensenlevens te redden."

Het Consortium 12-12 wil geld inzamelen en stelt daarom vanaf vandaag haar rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 open voor giften ten voordele van de slachtoffers van de hongersnood. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar (tot eind 2017).

Informatie komt op de website 1212.be , waar individuen, groepen of instellingen ook giften kunnen doen en benefietacties kunnen opzetten.

Meest gelezen