Frituur Maison Antoine maakt na 33 jaar plaats voor nieuw kraam

Eén van de bekendste frituren van het land, Maison Antoine aan het Jourdanplein in de Brusselse Europese wijk, wordt afgebroken. Het frietkraam staat er al 33 jaar en moet plaatsmaken voor een gloednieuw kraam, omdat het Jourdanplein opnieuw wordt aangelegd. Het nieuwe kraam zal op enkele meters van het huidige staan en moet tegen september klaar zijn. Vorig jaar nog bezocht de Duitse bondskanselier Angela Merkel de frituur aan het Jourdanplein tijdens een Europese top in Brussel.

Na 33 jaar trouwe dienst beleeft het ronde paviljoen van het frietkraam Antoine zijn laatste uren. Over enkele dagen zal het namelijk afgebroken worden om plaats te maken voor een nieuw frietkraam. De vernieuwing past in de heraanleg van het Jourdanplein.

In de plaats van het paviljoen komt een nieuwbouw op enkele meters van de huidige plaats. Er komt een extra toog en een groter afdak. Achter de schermen zal het gebouw plaats bieden aan een koude kamer en sanitair voor het personeel. Het nieuwe gebouw, dat eigendom is van de Regie van Grondbeleid, zou 301.654 euro moeten kosten.

Bij de start van het schooljaar 2017-2018 zou Maison Antoine de eerste klanten kunnen verwelkomen in zijn nieuwe gebouw. Liefhebbers van friet hebben niets te vrezen: vanaf morgen worden die - tijdelijk - geserveerd in de vrachtwagen van frietkraam Antoine. De vrachtwagen zal zijn plaats innemen op het Jourdanplein op amper enkele meters van het huidige frietkraam.

Meest gelezen