Giraf April: "Denken jullie dat het voor mij zo plezant is?"

Eind februari leek het eindelijk zo ver: giraf April zou gaan bevallen in de Animal Adventure Park in New York, VS. Om de vele dierenliefhebbers in Amerika en daarbuiten te plezieren werd een livestream voorzien. Maar de uren en dagen tikten voorbij, zelfs weken. Moeder April en vader Oliver bleven geduldig wachten, maar de intussen miljoenen kijkers die het unieke moment niet willen missen, raken geleidelijk hun geduld kwijt. Dat maken ze maar al te graag duidelijk via sociale media en dat leidde gisteren zelfs tot een "reactie" van April op nieuwswebsite Today. Om u maar te zeggen hoe fel dit onderwerp de Amerikanen momenteel beroert.

De geïnteresseerden kunnen de komst van de babygiraf volgen via de website aprilthegiraffe.com, onder meer via een ‘giraffe cam’. Maar er zijn ook dagelijkse updates op de Facebookpagina en de Twitteraccount van de giraf. Maar het wachten duurt lang, erg lang zelfs:

Soms blijkt al die (negatieve) aandacht ook voor April blijkbaar zwaar om dragen, zo liet ze aan nieuwswebsite Today weten: "Constant naar me zitten staren en je afvragen: "Waar blijft die baby toch?", helpt me echt niet verder. Weet dat ik al 15 maanden zwanger ben. Vijftien! Besef dus dat er niemand meer klaar is om te bevallen dan ik."

"Ik sta op het punt om te ontploffen? Wat een originele opmerking die ik intussen dagelijks gehoord heb. Er zitten er 2 in? Nee hoor, het is er maar eentje. Bedankt voor de scherpzinnige observatie, meneer ik-ben-geen-dierenarts. Ik vind het jammer dat jullie het kijken naar mijn komende bevalling zo saai vinden. Alsof ik hier zit te lachen met zo’n zware baby in mijn buik."

Het Animal Adventure Park liet zopas weten dat "er gisteren en vannacht belangrijke veranderingen plaatsgevonden hebben, maar dat dat nog niet wil zeggen dat de bevalling gestart is. Maar blijf in ieder geval op het puntje van je stoel zitten".

Meest gelezen