Maleisië stelt première "Beauty and the beast" uit

De Maleisische overheid maakt zich zorgen over het homoseksuele personage LeFou in de Disneyfilm "Beauty and the beast". De film zou donderdag in de bioscopen in Maleisië uitgebracht worden, maar de release is op het laatste moment geannuleerd.

Maleisië is niet het eerste land waar de nieuwe Disneyfilm beroering veroorzaakt. In Rusland kreeg "Beauty and the beast" het label 16-plus, omdat Disney voor het eerst een homoseksueel personage introduceerde in een film.

In Maleisië is de geplande release van komende donderdag uitgesteld. In het land is homoseksualiteit illegaal.

De Amerikaanse acteur Josh Gad, die in de film LeFou vertolkt, bevestigde twee weken geleden in de media dat zijn personage stiekem verliefd is op zijn baas, de schurk Gaston. Regisseur Bill Condon bevestigde dat vermoeden.

Het nieuws werd ook in de VS niet overal op gejuich onthaald. Verschillende Amerikaanse predikanten riepen op tot een boycot van de film en de reactie bij de LGBT-gemeenschap was lauw, want "too little, too late".

Disney gaat nu met de Maleisische overheid overleggen over een nieuwe releasedatum van "Beauty and the beast".

Meest gelezen