Mélanie Ségard: "Oké, ik lijk niet op jullie. En dan?"

Frankrijk kijkt vanavond uit naar een nieuwe, zij het tijdelijke weervrouw. Mélanie Ségard zal immers de taak van de plaatselijke Sabine Hagedoren overnemen. Dit nadat ze er met vrij groot gemak in geslaagd was om een Facebookfilmpje, waarin ze haar droom om eens weervrouw te mogen zijn kenbaar maakte, meer dan 100.000 likes te doen krijgen. Ségard heeft het downsyndroom, maar vindt dat dat geen obstakel mag zijn om haar dromen te realiseren.

Uiteindelijk werden bijna 150.000 likes verzameld en werd het filmpje meer dan 3 miljoen keer bekeken. Bovendien werd #melaniepeutlefaire een tijdlang een trending topic. De Fransen wilden blijkbaar maar al te graag de 21-jarige vrouw op tv bezig zien:

"De aanwezigheid van mensen met een beperking blijft vrij marginaal op de nationale televisie. In 2016 bedroeg dat aantal nauwelijks 0,8 procent van alle mensen die erop verschenen. En dan werd dat cijfer nog vooral bepaald door de verslaggeving van de Paralympics. Ook al zijn er goede bedoelingen in het verleden gemaakt, veel is er niet veranderd. Het blijft verbazend dat aan dit onderwerp nog altijd geen prioriteit gegeven wordt", aldus Mémona Hintermann van de ‘Conseil Supérieur de l’Audiovisuel’ op de Franse nieuwswebsite Libération, "Mélanie forceert nu een deur. Zij heeft de kracht om te zeggen: "Oké, ik lijk niet op jullie. En dan?""

De Franse media berichten vandaag uitvoerig over de voorbereidingen van Mélanie. Die voorbereidingen moeten vanavond om 20u35 op France 2 dan leiden tot het professionele werk. Op 27 maart krijgt Mélanie een herkansing op de nieuwszender BFM TV.

Meest gelezen