Mieke Van Hecke gaat Gentse CD&V-lijst trekken

Mieke Van Hecke, de gewezen topvrouw van het katholiek onderwijs zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 de Gentse CD&V-lijst trekken. Dat meldt De Tijd en is bevestigd aan VRT Nieuws.

CD&V heeft na veel vijven en zessen een lijsttrekker gevonden voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent. Aanvankelijk was de jonge Sarah Claerhout aangeduid als lijsttrekker.  Maar in oktober nam zij ontslag in een heel gekke demarche. (Eerst nam ze ontslag, vervolgens trok ze dat weer in, om uiteindelijk in een open brief weer aan te kondigen dat ze ontslag nam.)

Na Claerhout was het dus zoeken naar een nieuw gezicht dat de lijst kon trekken. En dat is nu gevonden in Mieke Van Hecke, jarenlang de topvrouw van het katholiek onderwijs en van 1995 tot 2004 Vlaams parlementslid. Ze heeft een uitgesproken sociaal profiel en staat bekend als een sterk debater.

Afscheid

In 2014 nam Van Hecke na tien jaar afscheid als directeur-generaal van het katholiek onderwijs, ook wel bekend als de Guimardstraat. Van Hecke woonde eerder in Beervelde, een deelgemeente van Lochristi, waar ze ook al schepen was. Enkele jaren geleden verhuisde ze naar haar geboorteplaats, Gent.

Van Hecke, die eind deze maand 70 wordt, wordt nu voorgedragen. Vanavond wordt ze officieel door het Gentse partijbestuur aangeduid als lijsttrekker. In 2012 trok Veli Yüksel de Gentse CD&V-lijst. In 2006 was dat Filip Van Laecke.

Meest gelezen