Na Skype-chaos op BBC: "Deze kleine fout maakte van mijn familie Youtube-sterren"

Expert Robert Kelly werd wereldwijd een instant internethit afgelopen weekend, toen zijn kinderen plots de kamer binnenstormen midden in zijn live-interview met BBC. Hij vergat naar eigen zeggen de deur op slot te doen. "Deze kleine fout maakte van mijn familie Youtube-sterren. Het is behoorlijk gek."

Kelly en zijn familie heeft in The Wall Street Journal en op BBC voor het eerst gereageerd op het hele voorval. Kelly, die een interview moest geven aan BBC, vergat de deur van zijn bureau op slot te doen, zijn kinderen zagen hun kans schoon en de rest is internetgeschiedenis. "Mijn dochter was in een hippity-hoppity stemming, door haar verjaardagsfeestje op school."

"Meestal komen ze naar mij wanneer ze merken dat de deur op slot is", vertelt Kim Jung-A, Kelly's vrouw. "Maar dat deden ze niet. En toen zag ik dat de deur open was. Het was chaos voor mij."

"Een klucht van fouten", zo noemt Kelly het hele incident. "Deze kleine fout maakte van mijn familie Youtube-sterren. Het is behoorlijk gek."

"Ik moest mijn lach zelf inhouden"

Onmiddellijk na het hele voorval mailde Kelly naar BBC om zich te verontschuldigen. Hij vreesde immers dat hij nooit meer gevraagd zou worden voor een interview. Maar BBC vroeg hem simpelweg of ze het filmpje online mochten zetten. Iets wat Kelly in eerste instantie weigerde. Maar later gaf hij toch toe. Binnen enkele uren werden hij en zijn familie zo een internethit. "We werden overweldigd."

Voor wie het zich afvraagt: het koppel heeft de kinderen niet berispt omdat ze het interview van hun vader verstoorden. "Het was ongelooflijk schattig. Ik zag de video net als iedereen. Mijn vrouw heeft de onverwachte situatie op de best mogelijke manier opgelost. Als je de beelden bekijkt, zie je ook dat ik mijn lach moet inhouden. Het zijn kleine kinderen en zo gaat dat. Ja, ik was gegeneerd, maar ik wil dat mijn kinderen zich goed voelen om naar mij te komen", vertelde Kelly.

In een interview met BBC benadrukte Kelly ook nog dat Jung-A wel degelijk zijn vrouw is, en niet de nanny, zoals verschillende internetcommentaren suggereerden.

Ook op BBC gaven Kelly en zijn familie een interview

Voor wie het originele interview gemist heeft...

Meest gelezen