Nieuwe topvrouw NMBS zal vervoersplan 2017 "vastberaden en rigoureus" implementeren

Sophie Dutordoir, die sinds een week aan het hoofd staat van spoorwegmaatschappij NMBS, zal het vervoersplan 2017 dat werd uitgewerkt door haar voorganger Jo Cornu, "vastberaden en rigoureus" implementeren. Dat heeft ze gezegd in de Kamercommissie Infrastructuur.

Het vervoersplan 2017-2020, dat eind dit jaar in werking treedt, werd op 23 december vorig jaar goedgekeurd door de raad van bestuur van de NMBS, toen nog geleid door Cornu.

Volgens dat plan zal het aanbod met ruim 5 procent toenemen, worden de voorstadsnetten versterkt, komen er meer treinen in het weekend (op zaterdag voor shoppers en op zondag voor studenten), en wordt de reistijd op de honderd belangrijkste verbindingen verminderd.

"Het vervoersplan heeft als doelstellingen om meer reizigers aan te trekken en om de tevredenheid van de bestaande reizigers te verhogen", stelde Dutordoir. "Ik ben van plan om met de 19.000 werknemers en steeds met de reiziger in het achterhoofd, dat plan vastberaden en rigoureus te implementeren."

Het was de eerste keer dat Dutordoir zich uitsprak als CEO van de NMBS sinds haar indiensttreding.

De Kamercommissie Infrastructuur heeft het vandaag enkel over het vervoersplan. Dutordoir zal normaal eind mei, begin juni haar visie op de NMBS uiteenzetten aan de commissieleden.

Meest gelezen