Opnieuw treinverkeer tussen Lokeren en Gent na ongeval in Beervelde

Er rijden opnieuw treinen tussen de stations van Lokeren en Gent-Dampoort, en dat over één spoor. Er is wel nog zware hinder. Dat melden spoorbedrijven Infrabel en NMBS. Aan een overweg in Beervelde was een goederentrein tegen een auto gereden. Niemand raakte gewond: de autobestuurder kon tijdig zijn voertuig verlaten.
archieffoto

De goederentrein, onderweg van Frankrijk naar Antwerpen, reed kort voor 8 uur tegen de auto. De autobestuurder had zijn auto tijdig kunnen verlaten, aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Niemand raakte gewond. De exacte omstandigheden zijn nog niet duidelijk, maar Infrabel roept nogmaals op om de verkeersregels aan overwegen te respecteren.

Het is een lastige week voor treinreizigers op de as Gent-Antwerpen. Gisteren was er ook al een incident in Beveren-Waas, waardoor het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen-Berchem een tijdje onderbroken was.

Meest gelezen