Roel Leemans blijft algemeen directeur van Muntpunt

De Raad van bestuur van Muntpunt heeft Roel Leemans aangesteld als algemeen directeur van de Brusselse belevingsbibliotheek Muntpunt. Leemans kwam uit de aanstellingsprocedure als sterkste kandidaat voor deze functie. Hij was al sinds oktober 2014 algemeen directeur ad interim van Muntpunt.

"Wij zijn ervan overtuigd dat Roel de openheid, het engagement en het hart voor Brussel en Vlaanderen heeft om samen met alle medewerkers succesvol verder te bouwen aan het Muntpuntverhaal", meldt Patrick Stouthuysen, voorzitter van de Raad van bestuur in een persbericht. "Hij toonde zich de afgelopen jaren al als sterke algemeen directeur en wij zijn blij hem nu ook officieel aan te stellen voor die functie.

Ook Roel Leemans zelf is opgetogen: "Natuurlijk ben ik tevreden dat ik de volgende periode aan het roer mag staan van deze prachtige organisatie", zegt hij. ."Ik ben vooral trots dat de Raad van bestuur met deze keuze zijn vertrouwen bevestigt, niet alleen in mij, maar ook in de volledige groep medewerkers en de weg die we samen de voorbije jaren aflegden."