Snoop Dogg schiet clown-versie van Trump neer in videoclip

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan door een videoclip van rapper Snoop Dogg. De muziekvideo speelt zich af in een parodie op de VS waar iedereen een clown is. De president van het land, Ronald Klump, wordt neergeschoten door de rapper. "Snoop had dit niet mogen doen", klinkt het bij critici.

Snoop Dogg heeft controverse uitgelokt met de videoclip voor de remix die de rapper heeft gemaakt van het nummer "Lavender" van de Canadese groep BadbadNotGood. De clip speelt zich af in een alternatieve versie van de Verenigde Staten waarin iedereen een clown is. President Ronald Klump kondigt onder meer op televisie aan alle "doggs" te willen deporteren. Later doet Snoop Dogg een poging om Klump neer te schieten. Uit de loop van het wapen komt echter enkel een vlaggetje met daarop de letters "bang".

De video heeft onmiddellijk een storm aan kritiek veroorzaakt van Trump-aanhangers op sociale media. "Er zijn al eerder presidenten vermoord in dit land. We moeten daar erg omzichtig mee omspringen", zegt onder meer de Republikeinse senator Marco Rubio. "Snoop had dit niet mogen doen."

Snoop Dogg heeft aan Billboard laten weten dat hij niet de bedoeling had om een controverse uit te lokken, maar dat hij met het lied vooral een stem wil geven aan mensen die geen stem hebben. De tekst van het nummer gaat grotendeels over politiegeweld, maar de rapper bekritiseert ook het inreisverbod van Trump. "Er zijn momenteel veel clowneske zaken aan de gang en die wilde ik graag in mijn videoclip aan de kaak stellen."

Bekijk de videoclip:

Meest gelezen