TMG benoemt Hans Bakker als interim-bestuurder

De raad van commissarissen van Telegraaf Media Groep (TMG) heeft met onmiddellijke ingang Hans Bakker benoemd tot algemeen directeur ad interim. Dat maakte het mediabedrijf vandaag bekend. Mediahuis heeft een klein bijkomend belang in de TMG verworven.

Bakker, die eerder directeur was bij congrescentrum RAI Amsterdam en reisorganisatie TUI, wordt belast met de dagelijkse aansturing van de onderneming. De primaire verantwoordelijkheid voor het fusieproces met de Belgische branchegenoot Mediahuis blijft in handen van de raad van commissarissen.

TMG schorste eerder deze maand topman Geert Jan van der Snoek en financieel directeur Leo Epskamp. Zij weigerden akkoord te gaan met het overnamebod van Mediahuis en de familie van Puijenbroek, en wilden praten met Talpa van John de Mol, dat een hoger bod heeft neergelegd.

Mediahuis verwerft aanvullend belang in TMG

Mediahuis heeft vandaag bovendien een aanvullend belang van 0,73% verworven in TMG, goed voor 337.932 gewone aandelen voor een prijs van 6 euro per aandeel. Het belang wordt aangekocht van de familie Kok die al decennia lang aandeelhouder in TMG is. Hiermee komt het totale belang van Mediahuis in TMG op 18,67%. Het belang is in een transactie buiten de beurs om verworven.

"Als één van de oprichtersfamilies van De Telegraaf, vinden wij het belangrijk onze steun uit te spreken voor Mediahuis en de familie van Puijenbroek", meldt de familie Kok in een persbericht. "De continuïteit van de onderneming en van De Telegraaf is bij hen het beste gewaarborgd."

Mediahuis houdt een strategisch belang van 18,67% in TMG en VP Exploitatie heeft een strategisch belang van 41,31,% in TMG. Samen hebben Mediahuis en VP Exploitatie 59,98% van de aandelen in TMG in bezit.

Meest gelezen