Wenen is nog steeds de beste of prettigste stad om in te leven

Brussel is in de rangschikking van "meest leefbare wereldsteden" zes plaatsen gezakt en staat nu op de 27e plaats. De Oostenrijkse hoofdstad Wenen staat voor het achtste jaar op rij helemaal bovenaan, terwijl de Iraakse hoofdstad Bagdad helemaal onderaan bengelt op plaats 231. Dat blijkt uit de 19e editie van de lijst die wordt opgesteld door het adviesbureau Mercer.
2007 AP

De Worldwide Quality of Living Survey is een jaarlijks onderzoek naar de leefbaarheid in steden op basis van 39 criteria, van politieke, sociale en economische factoren tot zaken die te maken hebben met medicijnen, gezondheid, onderwijs, ontspanning, huisvesting en bereikbaarheid.

Wenen is niet van de troon te stoten en staat opnieuw op nummer 1, gevolgd door Zürich (Zwitserland) en Auckland (Nieuw-Zeeland). Onze eigen hoofdstad, Brussel, daalde zes plekken naar plaats 27. Wellicht hebben de aanslagen van 22 maart in Zaventem en Maalbeek daarmee te maken. Opvallend is ook dat grote wereldsteden als Parijs, Londen en New York de top 30 niet halen.

© ARCO / Therin-Weise - www.belgaimage.be

Top 10 van meest leefbare wereldsteden

1. Wenen

2. Zürich

3. Auckland (Nieuw-Zeeland)

4. München

5. Vancouver (Canada)

6. Düsseldorf

7. Frankfurt

8. Genève

9. Kopenhagen

10. Basel

Wie bengelt onderaan in de lijst ?

...

222. Conakry (Guinea)

223. Kinshasa (Congo)

224. Brazzaville (Congo)

225. Damascus (Syrië)

226. N'Djamena (Tsjaad)

227. Khartoum (Soedan)

228. Port-au-Prince (Haïti)

229. Sana'a (Jemen)

230. Bangui (Centraal Afrikaanse Republiek)

231. Bagdad (Irak)

Meest gelezen