8-jarige jongen gestorven in Zwevegem: "Zeker geen natuurlijk overlijden"

In Zwevegem in West-Vlaanderen is een kind van 8 jaar om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket. "De lijkschouwing vindt later vandaag plaats. Voorlopig houden we alle pistes open, maar het is zeker geen natuurlijk overlijden."

De hulpdiensten werden om 6 uur vanochtend opgeroepen en vonden de jongen dood terug in een huis in de Minister Alfred De Taeyestraat. Wat vast staat, is dat het niet om een natuurlijk overlijden gaat. Er zijn geen uiterlijke sporen gevonden op het lichaam van het kind. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk.

Politie, parket en het technisch labo van de federale gerechtelijke politie zijn ter plaatse om de zaak te onderzoeken. De straat is afgezet. Gespecialiseerde diensten onderzoeken het huis, dat er heel rommelig zou bijliggen. De moeder van het kind wordt ondervraagd. Zij had de hulpdiensten verwittigd. Het gezin was niet bekend bij de diensten, vertelt Tom Janssens van het parket van Kortrijk.

"Deze morgen werden wij verwittigd door de mug-arts die vastgesteld had dat hier een jongetje van acht jaar overleden was. Wij zijn afgestapt samen met de onderzoeksrechter, de wetsgeneesheer en het labo. Op dit ogenblik loopt het onderzoek. De interne lijkschouwing vindt later vandaag plaats." Wellicht zal er dan meer geweten zijn over de doodsoorzaak van het jongetje. "Voorlopig houden we alle pistes open, maar het is zeker geen natuurlijk overlijden", licht Janssens toen.

Meest gelezen