"Amerikaanse droom" van Coely en SX spat uit elkaar

Zowel Coely als SX is de toegang tot de VS ontzegd. De twee Belgische acts stonden op de affiche van het showcasefestival South by Southwest (SXSW) in Austin, Texas.
Chris Stessens

De Amerikaanse droom van de Belgische artiesten Coely en SX heeft een kleine deuk opgelopen. Beide artiesten mochten niet afreizen naar de VS vanuit Kopenhagen.

"Na maanden van dromen, plannen en geld sparen was ik klaar om mijn eerste album "Different waters" voor te stellen aan het Amerikaanse publiek. Helaas ben ik de toegang tot het land ontzegd", schrijft Coely op Facebook.

"Verschillende artiesten die naar South by Southwest reizen, zouden niet over de juiste werkvergunning beschikken. Dat is een veronderstelling", meldt Filip Korte van het management van Coely.

Ook SX kondigt op de sociaalnetwerksite aan dat de band niet welkom is. "We keken er echt naar uit om op South by Southwest (SXSW) op te treden", schrijft de band uit Kortrijk.

Beide artiesten waren ervan overtuigd dat alle papieren om naar de VS te reizen in orde waren, maar vermoedelijk is er iets foutgelopen met hun werkvergunning. SXSW is een van de belangrijkste showcasefestivals in de VS. Heel wat concertpromotoren uit Amerika wonen het festival bij om te kijken welke artiesten ze zouden kunnen boeken.

Matthias Engels

Meest gelezen