Buit grote kunstroof gerecupereerd, daders blijven spoorloos

De Weense politie heeft samen met Europol 67 van de 71 gestolen schilderijen uit een villa in Wenen opgespoord. De waarde van de gestolen schilderijen wordt geraamd op 2,5 miljoen euro. De daders blijven spoorloos.

Een onbekende groep dieven gingen in 2014 aan de haal met 71 waardevolle schilderijen uit een villa in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Drie jaar speurwerk van de Weense politie, de Oostenrijkse federale recherche en Europol was goed voor de recuperatie van 67 van de 71 gestolen werken. De buit van de kunstroof werd op 2,5 miljoen euro geschat. Twee van de teruggevonden schilderijen zijn "Zigeunermädchen" van Oskar Kokoschka en "Kirschblüten in Grinzing" van Carl Moll, die respectievelijk goed zijn voor 45.000 euro en 350.000 euro.

Er worden nog vier schilderijen vermist. De totale waarde van die werken wordt op 50.000 euro geschat. 

De daders van de kunstroof zijn na drie jaar nog steeds spoorloos. Het onderzoek naar de kunstroof wordt verdergezet.

Meest gelezen