Disney wil homoscène uit "Beauty and the Beast" niet schrappen op vraag

Disney is niet van plan om de veelbesproken homoscène in de nieuwe "Beauty and the beast"-film weg te knippen voor de release in Maleisië. Dat heeft het entertainmentbedrijf laten weten. Of de film na de uitgestelde release daar nu überhaupt nog uitkomt, is onduidelijk.

"Beauty and the beast" had normaal morgen moeten uitkomen in Maleisië, maar die release is uitgesteld. Disney had na bezwaren van de Maleisische overheid laten weten dat ze de inhoud van de film nogmaals zouden herbekijken.

Een dag later gaf de Maleisische filmcommissie groen licht voor de film, weliswaar onder het P13-label. Dat betekent dat kinderen jonger dan 13 de film enkel mogen bekijken in het gezelschap van hun ouders. "Hoewel het maar om één scène gaat, is die toch bijzonder ongepast voor de vele kinderen die de film gaan zien", klonk hun advies.

Na intern overleg laat Disney vandaag weten dat ze niet van plan zijn om de film aan te passen aan de Maleisische markt. De homoscène wordt met andere woorden niet op aanvraag geschrapt. De release van "Beauty and the beast" wordt dus nogmaals uitgesteld. Of de film er nog ooit uitkomt, is onduidelijk. Disney geeft geen verdere commentaar.

De heisa

Over de scène waaruit blijkt dat personage LeFou "worstelt met zijn seksualiteit" is in de aanloop naar de release van "Beauty and the beast" al veel gezegd. Homoseksualiteit is in Maleisië illegaal, zowel juridisch als religieus. Er staan zelfs gevangenisstraffen op. De Maleisische overheid wil dan ook geen familiefilm in de zalen waarin homoseksualiteit aan bod komt. Homopersonages mogen enkel aan bod komen als ze negatief in beeld komen of duidelijk spijt hebben van "hun daden of keuze".

Meest gelezen