Drie mensen blijven aangehouden na huiszoekingen Belgische transportbedrijven

Na de huiszoekingen bij drie Belgische transportbedrijven gisteren, blijven drie personen aangehouden. Het gerecht verdenkt de transportbedrijven van sociale fraude op grote schaal.

Het gerecht viel gisteren binnen bij de transportbedrijven in Mechelen, Hamme en Diksmuide. Het gerecht verdenkt hen van grote sociale fraude. De bedrijven zouden goedkope buitenlandse chauffeurs aan het werk hebben gezet via postbusbedrijven in Slovakije. Ze zouden zo 6 à 7 miljoen euro aan sociale bijdragen hebben ontdoken.

Het was een grootschalige, internationale actie. In totaal werden 26 huiszoekingen verricht in België, Frankrijk, Portugal en Slovakije. In België werden vijf personen meegenomen voor verhoor, waarvan er drie in voorlopige hechtenis werden genomen. Onder hen is één Fransman. Twee andere mensen werden vrijgelaten onder voorwaarden. Ook in Portugal en Slovakije is telkens 1 iemand aangehouden. Daarnaast zijn ook 23 voertuigen in beslag genomen. 

Meest gelezen