Geen nieuwe nummers, wel schoenencollectie voor Stromae

Brusselaar Stromae ruilt de muziek voorlopig in voor de mode. De Belgisch-Rwandese zanger had al laten verstaan dat hij zijn muziekcarrière even "on hold" zet voor enkele nevenprojecten. Samen met zijn vrouw Coralie geeft hij hun modelijn Mosaert verder vorm met een eerste schoenencollectie.
Stromae met zijn vrouw Coralie Barbier, met wie bij kledingmerk Mosaert heeft

Sromae en zijn vrouw en styliste, Coralie Barbier, hebben sinds 2014 een modelijn, onder de naam Mosaert (een anagram van Stromae, nvdr). Naast een vaste collectie, met onder meer kousen en polo's met opvallende kleuren en prints, brengt het duo ook geregeld een zogenoemde "capsulecollectie" op de markt.

De eerstvolgende en vierde in de rij wordt Stromae's eerste schoenencollectie, in samenwerking met Repetto, een Frans merk dat vooral bekend is om zijn balletschoenen en ballerina's. De lijn wordt - net als de bijhorende kledij in de capsulecollectie - uniseks.

De collectie bevat onder andere loafers en ballerina's, met flamingoprints en bloemenmotieven. De nieuwe collectie is vanaf eind maart verkrijgbaar.

En de muziek?

De kans dat we Stromae in de nabije toekomst nog eens op een podium aan het werk zien, is bijzonder klein. Na de uitgebreide wereldtournee met zijn plaat "Racine Carrée", die hem tot in Rwanda - het geboorteland van zijn vader - bracht, heeft Paul Van Haver het even gehad met de muziek.

Of hij ooit nog een plaat onder zijn eigen artiestennaam uitbrengt, is onduidelijk. Nummers maken en producen voor anderen: daar wil de Brusselaar zich op focussen. De spotlights en eigen muziek staan even niet in zijn agenda.

Meest gelezen