Goed beveiligd online? Doe hier de test van cybersimpel.be

Test-Aankoop en Google willen Belgen beter informeren over de gevaren van het internet. Ze lanceren daarvoor samen een gloednieuwe website met concrete tips hoe je je online veiligheid kan bewaken. Veel Belgen vinden dat immers belangrijk, maar weten er te weinig over.
Reporters

Uit een onderzoek van Test-Aankoop en Google bij ruim 1.000 Belgen blijkt dat nagenoeg iedereen bezig is met veilig surfen op het internet, maar eigenlijk onvoldoende weet hoe je het internet op een veilige manier kan gebruiken. Op de website www.cybersimpel.be worden concrete tips gegeven waarmee je je online beter kan beveiligen. 

Google heeft gelijkaardige campagnes al ondersteund in onder meer Spanje en Italië.  Aan de hand van een eenvoudige test kunnen surfers er achter komen over welke van zes domeinen ze onvoldoende geïnformeerd zijn. Per domein worden tips opgelijst om je online veiligheid te vergroten:

  • 1. Beveiliging van accounts
  • 2. Beveiliging van apparaten
  • 3. Online transacties
  • 4. Kinderen
  • 5. Surfen op het internet
  • 6. Internet- en netwerkverbindingen

Doe hier de test:

 “We lanceren onze campagne niet toevallig op de Internationale Dag van Consumentenrechten: we willen Belgische consumenten beter wapenen tegen de gevaren die schuilen op het internet, om zo optimaal van de voordelen van het internet te kunnen genieten", zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop. "Op Cybersimpel.be kunnen mensen hun kennis over online veiligheid testen en meteen nuttige tips krijgen die ze kunnen toepassen op hun computer, tablet of smartphone, om zichzelf beter te beschermen.”

Meest gelezen