Hoe u de verkiezingen bij ons online en via televisie en radio kan volgen

Nederland gaat vandaag stemmen voor een nieuw parlement. De eerste exitpolls worden vanavond al verwacht en u hoeft er niets van te missen via VRT Nieuws.

"Terzake" - om 20 uur op Canvas - staat volledig in het teken van de verkiezingen. De Marokkaanse-Nederlandse schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali en de Nederlandse geschiedkundige Rob De Wijk komen langs, en in het programma gaan ze ook live naar onze noorderburen.

Een halfuur later is er een nieuwe aflevering van "De afspraak" gepland, waar ook presentator Bart Schols aandacht voor de Nederlandse verkiezingen zal hebben.

Om 21 uur worden de eerste exitpolls verwacht. Lieven Verstraete brengt een stand van zaken via de Facebookpagina van deredactie.be en via deredactie.be. We gaan ook live naar Nederland.

Een extra uitzending van "Terzake" is gepland om 22.10 uur.

Om 22.25 uur is er ook nog een Nederlands luik in "Van Gils & Gasten". Lieven fileert de eerste uitslagen met Prem Radhakishun, die nog nooit een verkiezingsuitslag verkeerd voorspeld heeft. En met de Nederlandse stand-up comedian Bas Birker, die al 8 jaar in Antwerpen woont.

Daarnaast kunt u ook een hele dag lang het nieuws rond de Nederlandse verkiezingen volgen via deredactie.be, het radionieuws op de verschillende radiozenders en "Het Journaal" op Eén.

En ook "De wereld vandaag" op Radio 1 houdt u op de hoogte. Zij bellen onder andere met Freek De Jonge. 

Meest gelezen