J.K. Rowling heeft een nieuwe Twittervriend

Bijna 10 miljoen volgers heeft J.K. Rowling op Twitter, maar zelf blijkt ze veel minder geïnteresseerd om het reilen en zeilen van anderen op dit sociale medium te volgen. Toch voegde ze zopas een nieuwe Twittervriend toe aan het selecte clubje dat de schrijfster van de Harry Potter-boeken volgt. De Italiaanse basketbalspeler Gigi Datome liep tijdens een wedstrijd met zijn Turkse club Fenerbahçe immers een wonde aan het voorhoofd op die niet vreemd was voor Potter-fans.

Het zag er in ieder geval een serieuze hoofdwonde uit voor de 29-jarige basketbalspeler, die ook enkele seizoenen in de Amerikaanse NBA-competitie speelde:

De gelijkenis met het litteken dat Harry Potter op zijn voorhoofd heeft, in de vorm van een bliksemschicht, viel snel op en op sociale media werden foto’s van beiden naast elkaar gepubliceerd:

Ook Datome had de gelijkenis intussen opgemerkt en vroeg zijn volgers de foto zoveel mogelijk te delen, "omdat dit de enige kans is om haar te ontmoeten". Hij bleek immers als tiener een gigantische Potter-fan te zijn. En het lukte, want Rowling antwoordde dat niemand zo’n bliksemschicht op zijn voorhoofd nodig heeft om haar te ontmoeten:

Prompt voegde zij Datome toe als Twittervriend, waardoor het selecte clubje dat Rowling zelf volgt nu op 462 komt te staan. De ploeg van Datome droomt intussen van een echte ontmoeting met de Britse celebrity.

Meest gelezen