Jonge dief twee keer in twee dagen tijd vrijgelaten wegens plaatsgebrek

De 15-jarige jongen die gisteren voor een diefstal was opgepakt terwijl hij nog maar pas was vrijgelaten, is nu opnieuw vrijgelaten. Zo is de jongen in twee dagen tijd twee keer vrijgelaten, omdat er geen plaats is in een gesloten instelling. De jongen wordt intussen verdacht van zo'n 12 gevallen van diefstallen met geweld.

De stationsbuurten van Linkebeek en Ukkel werden sinds midden januari geteisterd door een bende jongeren die hun slachtoffers dwongen om geld en kostbare spullen af te geven. Volgens de politie pleegde de bende minstens elf feiten van zogenoemde steaming. De recherche van de lokale politie van Rode was de bende op het spoor en zondagnacht kwam er een doorbraak toen een van de vermoedelijk daders kon worden opgepakt in Brussel. De jongeman, die amper 15 jaar oud bleek te zijn, werd opgepakt voor een diefstal met geweld in de Huidevettersstraat.

Zes slachtoffers die in Ukkel en Linkebeek beroofd werden, herkenden de minderjarige formeel. De verdachte zelf ontkende tijdens zijn verhoor een aantal feiten en legde voor enkele andere feiten gedeeltelijke bekentenissen af. Hij werd voorgeleid bij het jeugdparket met het oog op een plaatsing in een gesloten instelling, maar door plaatsgebrek werd de jongeman weer vrijgelaten. Hij staat wel nog onder toezicht van de Brusselse jeugdrechter.

De vrijlating is een klap voor de politiezones Rode (Linkebeek, Drogenbos en Rode) en Marlow (Ukkel, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde), die al weken samenwerkten om de bende te klissen. Het onderzoek loopt intussen nog verder en de minderjarige verdachte zal zich later nog voor de jeugdrechter moeten verantwoorden.

Meest gelezen