Pas op, uw microgolfoven houdt u in de gaten…

Iemand afluisteren en bespioneren via de microgolfoven. Voor Witte Huis-adviseur Kellyanne Conway is het momenteel een realiteit, toen ze dit weekend antwoordde op een vraag over de afluisterpraktijken in de Trump Tower. Niet alleen voor de voormalige fotograaf van Barack Obama was dit een unieke gelegenheid om opnieuw te spotten met de Trump-administratie, ook sociale media en nieuwsmedia lieten zich niet onbetuigd.

"Er is deze week een bericht geweest waarin te lezen was hoe je iemand in de gaten kan houden via hun gsm, of via hun tv-toestel. Er zijn verschillende manieren, zoals microgolfovens die in camera’s veranderen. Dat maakt deel uit van het dagdagelijkse leven", antwoordde Conway tijdens een interview voor nieuwswebsite The Bergen Record op een vraag betreffende het afluisteren van de huidige president in de Trump Tower:

Later corrigeerde ze die uitspraak dat ze het had over algemene afluisterpraktijken die verder onderzocht moesten worden. Maar die correctie hield sociale media niet tegen om Conway, en de hele entourage van president Trump, opnieuw te bespotten.

Ook Pete Souza, acht jaar lang de huisfotograaf van het Witte Huis en de Obama’s, liet niet na te jennen, iets wat hij al doet sinds Trump de skepter van Obama overnam:

De foto werd al veelvuldig op sociale media gedeeld, met bijna 90.000 likes op de Instagramaccount van Souza zelf, en dus plaatste Souza er volgende commentaar bij: "Iemand heeft een van mijn foto’s bewerkt. En dit keer was ik het niet." Bewerkte foto’s en opmerkingen waren er alleszins in overvloed. Een selectie:

Volgens nieuwswebsite Mashable zou Conway de inspiratie voor haar uitspraak gevonden hebben in de bioscoopfilm "Snowden" van Oliver Stone, waar de hoofdfiguur zijn gsm in een microgolfoven duwt, met als uitleg dat die "actually blocks ultra high frequencies".

Meest gelezen