Tarantino's "Reservoir Dogs" wordt game

Gamefanaten kunnen binnenkort in de huid kruipen van de personages uit de cultfilm "Reservoir dogs" van Quentin Tarantino. Het veelbesproken debuut van de Amerikaanse regisseur is zijn enige film die een gameversie krijgt.
Invision2012

"Reservoir dogs" was bij zijn release in 1992 niet onbesproken. Tarantino zette bij zijn debuut meteen de bakens uit voor zijn latere kenmerkende stijl. Gratuit geweld wordt in zijn films niet geschuwd. 

Gamers zullen later dit jaar in de huid kunnen kruipen van de kleurrijke leden uit de overvalbende uit "Reservoir dogs". Het is de tweede keer dat filmmaatschappij Lionsgate "Reservoir dogs" uitbrengt als game.

Het eerste schietspel rond de overvallen die de bende uit de film pleegt, kwam in 2006 op de markt. Het spel werd pover onthaald. De complexe verhaallijnen die in Tarantino's films kriskras door elkaar lopen, bleken toen niet zo makkelijk te vertalen naar een spel. Ook de soms absurde dialogen tussen de personages waren niet meteen te vertalen naar een videogame.

Nu doet de Spaanse producent Big Star Games een tweede poging om Tarantino de gamewereld binnen te loodsen. De niet-chronologische structuur waaruit de Tarantinofilm is opgebouwd, wordt nu de basis van dat nieuwe spel. Ook aan de dialogen tussen de spelpersonages zou meer aandacht worden besteed.

Meest gelezen