Vier Zwitsers omgekomen bij lawine in Oostenrijk

Bij een lawine in Oostenrijk zijn vier wintersporters uit Zwitserland om het leven gekomen. De sneeuwmassa verraste acht toerskiërs in Schmirn in de buurt van Innsbruck. Vier van hen konden zichzelf bevrijden.

Door een lawine in Oostenrijk zijn vier mensen om het leven gekomen. De sneeuwmassa had de vier Zwitserse toerskiërs op het grondgebied van de gemeente Schmirn in het district Innsbruck bedolven. Dat meldt een politiewoordvoerster aan het Oostenrijkse persagentschap APA.

De lawine zou 700 meter lang zijn geweest. De slachtoffers maakten deel uit van een groep van acht toerskiërs, vier van hen konden zichzelf bevrijden.

Het ongeval gebeurde woensdagmiddag onderaan de 2.450 meter hoge Jochgrubenkopf. De noodoproep arriveerde om 12.40 uur bij de politie. Er heerste slechts een matig lawinegevaar, niveau twee op een schaal van vijf. Vorige week was in Tirol echter rijkelijk veel verse sneeuw gevallen.

Sinds begin dit jaar zijn in Oostenrijk al 17 doden gevallen door lawines, evenveel als een jaar eerder. Het jaar daarvoor waren dat er 27.

Meest gelezen